Over ons

De oorsprong van Lammertink Vastgoedzorg ligt in 1932, het jaar waarin Hendrik Lammertink het schildersambacht uitoefende, zijn bedrijf oprichtte en zelfstandig aan het werk ging. Inmiddels, 85 jaar later, staat dit ambacht nog altijd centraal. Om opdrachtgevers tegemoet te komen in hun vraag naar één uitvoerende partij, heeft Lammertink Schilderswerken zich afgelopen decennium geïnnoveerd en zijn wij in 2012 verder gegaan als Lammertink Vastgoedzorg.

Inmiddels zijn meer dan veertig vaklieden dagelijks op pad om hun ambacht uit te oefenen. Voor iedere opdracht hebben wij de juiste specialisten in huis en inmiddels richten wij ons op zowel vastgoedzorg in nieuwbouw als onderhoud. Wij zijn altijd actief om onszelf verder uit te dagen en te blijven vernieuwen om zo onze klanten volledig te kunnen ontzorgen en te verzekeren van een professionele partner.

Historie

Een korte tijdlijn van onze hoogtepunten in bijna 90 jaar. Klik op de afbeelding voor verdere toelichting.

9 oktober 1932

HG Lammertink schildersbedrijf

In 1932 begon Hendrik Lammertink als zelfstandig schilder in Enter, zijn broer Herman volgde later. Deze broers waren de grondleggers van het familiebedrijf.

7 juni 1954

Ontstaan verf- en behangwinkel

Na 20 jaar werd de verf- en behangwinkel opgericht aan de Dorpsstraat in Enter. Daarnaast was Herman dagelijks op pad om zijn vak uit te oefenen.

3 februari 1985

Overname door Ben Lammertink

Ben Lammertink nam in 1985 de zaak van zijn ouders over en hield daarmee het familiebedrijf in handen. Het bedrijf werd verder gespecialiseerd en uitgebreid.

5 juni 1999

Opening nieuwe pand Vonderweg

Na het pand aan de Dorpsstraat ontgroeid te zijn, werd een nieuw pand aan de Vonderweg gebouwd. Ook werd het aanbod in werkzaamheden uitgebreid.

3 juni 2012

Lammertink Schilderwerken wordt Lammertink Vastgoedzorg

Door de overgang naar vastgoedzorg hebben onze klanten minder aanspreekpunten nodig bij projecten. Zo zijn wij nog beter in staat om hen volledig te ontzorgen.

28 augustus 2018

Oprichting Lammerink Isolatie

Om onze opdrachtgevers een totaalpakket aan te kunnen bieden in onderhouds-, renovatie-, en verduurzamingsvraagstukken, richtte Jurre Lammertink in 2018 Lammertink Isolatie op.

9 oktober 1932

HG Lammertink schildersbedrijf

In 1932 begon Hendrik Lammertink als schilder in Enter. Na verloop van tijd sloot ook zijn broer Herman aan. Schilderen was een ambacht dat de broers goed lag. Zij hadden een sterke binding met het dorp Enter, wat hen een hoge gunfactor opleverde. Hierdoor waren de broers verzekerd van klandizie. Het klantenbestand bestond voornamelijk uit boerderijen en notabelen uit het dorp. Met een puimsteen, handkar en ouderwetse loodverven gingen zij dagelijks op pad om hun vak uit te oefenen.

 

7 juni 1954

Ontstaan verf- en behangwinkel

In de jaren ’50 trouwde Herman Lammertink met Jo, wie een sterke ondernemersgeest had. Herman en Jo richtten vervolgens samen de verf- en behangwinkel aan de Dorpsstraat op, die nog lang zou blijven bestaan. In deze tijd waren er nog geen bouwmarkten, maar had iedere winkel een eigen specialisme. Herman was dagelijks werkzaam als schilder en vanwege de toenemende vraag kwamen er in de loop der jaren drie personeelsleden bij. Ondertussen stond Jo dagelijks in de winkel, wat haar grote passie was.

3 februari 1985

Overname door Ben Lammertink

Ben, de enige zoon van Herman en Jo, was al vroeg geïnteresseerd in ondernemen. Zijn studies bouw- en bedrijfskunde aan de HTS waren dan ook een logisch gevolg en sloten hier goed op aan. Na deze afgerond te hebben, deed hij praktijkervaring op bij enkele bouwbedrijven in het westen van het land. Inmiddels groeide de vraag naar schilderwerk in Enter gestaag en daarom kwam Ben in 1985 terug naar Enter om zijn vader te ondersteunen. Dit beviel zo goed, dat al snel duidelijk werd dat hij het bedrijf over zou nemen. Hij besloot het bedrijf verder te specialiseren en nam daarom afscheid van het particuliere schilderwerk en richtte zich enkel nog op onderhoudswerk bij woningbouwverenigingen, scholengemeenschappen en instellingen. Daarnaast lag de focus op nieuwbouw schilderwerk voor de grotere aannemers

5 juni 1999

Opening nieuwe pand Vonderweg

Na verloop van tijd werd de locatie aan de Dorpsstraat te klein. Met inmiddels 20 man aan vast personeel werd het tijd om uit te breiden. Op hetzelfde moment werd het besluit genomen om te stoppen met de winkel en enkel nog te focussen op nieuwbouw en onderhoud. Er werd een nieuw kantoorpand en hal gebouwd aan de Vonderweg in Enter, waar Lammertink Vastgoedzorg zich nog altijd bevindt. Het bedrijf kreeg na de verhuizing een nieuwe impuls door het aanbod in activiteiten te vergroten, waarbij bouwkundige werkzaamheden werden toegevoegd aan het portfolio. Dit bleek succesvol te zijn, waardoor de banden met vaste klanten nog sterker zijn geworden, tot op de dag van vandaag.

3 juni 2012

Lammertink Schilderwerken wordt Lammertink Vastgoedzorg

De afgelopen jaren is er veel veranderd in de branche en door de overgang van schilderwerk naar vastgoedzorg hebben onze klanten minder aanspreekpunten nodig bij projecten. Zo zijn wij nog beter in staat om onze klanten volledig te ontzorgen. Bestaande klanten bleven en daarnaast kwamen er nieuwe bij. Middels meerjarige contracten zijn wij inmiddels verantwoordelijk voor het onderhoud van de gehele buitenschil van vele gebouwen. Door de toename van het aantal verschillende werkzaamheden kreeg ieder personeelslid een eigen specialisme. Te denken valt aan nieuwbouwwerk, hout-skeletbouw, onderhoud of juist het vervangen van kozijnen. Ook komen dezelfde vaklieden zo vaak mogelijk bij dezelfde klanten, zodat de communicatielijnen kort en helder zijn. Inmiddels is ons bedrijf uitgegroeid tot 45 FTE’s op dit moment, iets waar wij trots op zijn.

28 augustus 2018

Oprichting Lammerink Isolatie

Onze opdrachtgevers staan voor grote verduurzamingsopgaven. Met name corporaties ambiëren hun gehele bezit voor 2050 energieneutraal te maken. Wij denken graag met hen mee om in deze vraagstukken te adviseren. Door de specialistische kennis op het gebied van isolatie aan ons aanbod toe te voegen, kunnen wij middels onze RGS-methodiek deze oplossingen efficiënt integreren in onderhoudsscenario’s.

 

Ons beleid

Lammertink Vastgoedzorg richt zich samen met haar opdrachtgevers op resultaatgericht samenwerken. Daarbij nemen wij de verantwoordelijkheid voor het resultaat en de waardering van de uiteindelijke gebruikers. Wij streven naar duurzaamheid: zowel op het gebied van kwaliteit als in relaties.

Partners en leveranciers zijn belangrijk voor ons. Door een actieve samenwerking met hen blijven wij onze praktijkkennis vergroten, waardoor wij dagelijkse processen verder optimaliseren. Zo kunnen wij de continuïteit in onze organisatie behouden en onze opdrachtgevers zekerheid bieden. 

Ons team

Wij zijn trots op ons team. Of het nou gaat om onze alleskunner op kantoor, of om één van onze gedreven vakmannen, allemaal zijn ze even belangrijk voor ons. Samen zijn wij Lammertink Vastgoedzorg.

Openstaande vacatures

LOWRES-1920px-Lammertink-Vastgoedzorg-juni2021-1455-aspect-ratio-400-285
Teamwork
Enter
Fulltime

Vind je het leuk om met bewoners om te gaan en de complexen weer in goede kwaliteit te krijgen?

Lees meer
LOWRES-1920px-Lammertink-Vastgoedzorg-juli2021-21419-aspect-ratio-400-285
Regionaal werk
Enter
Fulltime

Ben jij een ervaren glaszetter en op zoek naar werk in de buurt? Dan ben je hier aan het goede adres!

Lees meer
LOWRES-1920px-Lammertink-Vastgoedzorg-juli2021-21543-Edit-aspect-ratio-400-285
Aanpakkers
Enter
Fulltime

Van uitvlakken, vlies plakken tot het complexe binnen- en buitenschilderwerk: iets voor jou?

Lees meer